Ανακαλύψτε όλες τις τεχνολογίες με τις οποίες είναι συμβατά τα προϊόντα της Somfy.

Ενσύρματη τεχνολογία

Οι πρώτες γενιές των προϊόντων μας χρησιμοποιούν ενσύρματη τεχνολογία. Ο ηλεκτροκίνητος εξοπλισμός σας (ρολά ή τέντες) παραδίδεται με έναν επιτοίχιο πίνακα ελέγχου που συνδέεται στον μηχανισμό με ένα καλώδιο ενσωματωμένο στον τοίχο. Πλέον, τα περισσότερα από τα προϊόντα μας ενσωματώνουν ασύρματες τεχνολογίες που σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε την άνεση του απομακρυσμένου ελέγχου. Έχετε ένα προϊόν που χρησιμοποιεί ενσύρματη τεχνολογία και θέλετε να κάνετε τη μετάβαση στην ασύρματη τεχνολογία; Μπορείτε, με τη βοήθεια ενός ραδιοπομπού. Μάθετε πώς λειτουργεί!

Ασύρματες τεχνολογίες

Με τις ασύρματες τεχνολογίες της Somfy και των συνεργατών της, μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη και να αναβαθμίσετε τα προϊόντα σας χωρίς περιορισμούς! Χρησιμοποιώντας την ασύρματη τεχνολογία, τα προϊόντα του εξοπλισμού σας επικοινωνούν άμεσα μεταξύ τους στο έξυπνο σπίτι σας. Ελέγχονται κεντρικά από ένα μόνο τηλεχειριστήριο ή συσκευή οικιακού αυτοματισμού ώστε να μπορείτε να τα ελέγχετε όλα μαζί ή να τα διαχειρίζεστε από την εφαρμογή σας.

io-homecontrol

Το πρωτόκολλο ραδιομετάδοσης io-homecontrol® είναι μια αξιόπιστη και ασφαλής τεχνολογία με ανατροφοδότηση δεδομένων. Μπορείτε να ελέγχετε την κατάσταση του εξοπλισμού σας ανά πάσα στιγμή της ημέρας. Είναι προσαρμοσμένο για τον απομακρυσμένο έλεγχο μέσω smartphone. Η τεχνολογία io-homecontrol έχει δυνατότητες αναβάθμισης, κάτι που σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε νέο εξοπλισμό, καθώς μεταβάλλονται οι ανάγκες σας, χωρίς να υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σας και, το πιο σημαντικό, χωρίς να αλλάζει την τρέχουσα εγκατάστασή σας.

Thread

H Somfy εντάχθηκε στη βιομηχανική κοινοπραξία Thread,η οποία δημιουργήθηκε το 2014 από κορυφαίους παίκτες της αγοράς του έξυπνου σπιτιού με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση ενός παγκόσμιου πρωτοκόλλου επικοινωνίας που να είναι αξιόπιστο και ασφαλές για τη σύνδεση και τον έλεγχο των διαφόρων έξυπνων συσκευών στο σπίτι.
Αρκετά εκατομμύρια συσκευών ανά τον κόσμο διαθέτουν την τεχνολογία Somfy Radio Technology – το ιστορικό πρωτόκολλο ραδιομετάδοσης της Somfy.
Το TaHoma®, η λύση της Somfy για το έξυπνο σπίτι, μπορεί να γίνει συμβατό με το πρωτόκολλο ραδιομετάδοσης EnOcean για συστήματα θέρμανσης, με την προσθήκη μιας πύλης ή μονάδας ραδιομετάδοσης.
Το ZigBee είναι το πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας, το οποίο χρησιμοποιεί η Somfy για τα έξυπνα σπίτια στη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Παρέχει ανατροφοδότηση δεδομένων ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την κατάσταση του εξοπλισμού σας ανά πάσα στιγμή της ημέρας.
Το TaHoma®, η λύση της Somfy για το έξυπνο σπίτι, μπορεί να γίνει συμβατό με το πρωτόκολλο αμφίδρομης ραδιομετάδοσης Zwave για συστήματα φωτισμού, με την προσθήκη μιας πύλης ή μονάδας ραδιομετάδοσης. Η Somfy παρέχει και λύσεις που χρησιμοποιούν αυτό το πρωτόκολλο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα ραδιοκύματα είναι επικίνδυνα για την υγεία σας; Ένα κινητό τηλέφωνο έχει ισχύ εκπομπής περίπου 1 watt, και ένα Wi-Fi box περίπου 0,1 watt. Για τον ηλεκτροκίνητο ραδιοεξοπλισμό, η ισχύς κατεβαίνει σε milliwatts. Επιπλέον, ο ραδιοεξοπλισμός χρησιμοποιείται μόνο 1 έως 10 δευτερόλεπτα τη μέρα. Εν συντομία, ο ραδιοεξοπλισμός εκπέμπει 1.000 φορές λιγότερη ισχύ και για χρονικό διάστημα που είναι 1.000 φορές μικρότερο από αυτό ενός κινητού τηλεφώνου.

Συμβατές υπηρεσίες

Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες που είναι συμβατές με τη συσκευή οικιακού αυτοματισμού TaHoma®.

IFTTT

Το TaHoma® είναι πλέον συμβατό με το IFTTT, μια δωρεάν εφαρμογή και μια διεπαφή ιστού για τη δημιουργία αυτοματοποιημένων αλληλεπιδράσεων μεταξύ δύο έξυπνων συσκευών ή υπηρεσιών έξω από το οικοσύστημα της Somfy. Με την εφαρμογή IFTTT, δημιουργήστε αυτοματισμούς μεταξύ των σεναρίων του TaHoma® και των άλλων συσκευών που είναι συμβατές με το IFTTT.
Ανακαλύψτε το IFTTT και το Tahoma

Amazon Alexa

To TaHoma® είναι συμβατό με τη φωνητική βοηθό της Amazon: την Alexa σε σύνδεση με τα ηχεία Amazon Echo, Dot ή Tap. Δημιουργήστε τα σενάριά σας στην εφαρμογή TaHoma® από το smartphone σας και ενεργοποιήστε τα με τη φωνή σας, χρησιμοποιώντας την Alexa!
Ανακαλύψτε το TaHoma® και την Amazon Alexa

Apple HomeKit

Η τεχνολογία HomeKit της Apple προσφέρει έναν απλό και ασφαλή τρόπο να ελέγξετε τα εξαρτήματα που είναι προσβάσιμα από το HomeKit, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Home της Apple και το Siri στο iPhone, το iPad ή το Apple Watch. Με το TaHoma®, μπορείτε να ελέγχετε τον εξοπλισμό σας και να δημιουργείτε τα σενάρια σας από την εφαρμογή Home της Apple.

Google Assistant

Το Google Assistant είναι ο φωνητικός βοηθός της Google που διατίθεται σε διάφορες συσκευές, όπως, τα ηχεία Google Home, τα smartphones με λογισμικό Android και άλλες. Χρησιμοποιήστε το Google Assistant για να ενεργοποιήσετε με τη φωνή σας το σενάριο που δημιουργήσατε με την εφαρμογή TaHoma®.